/Files/images/7187.gif

Про кожний ВІТАМІН написано силу-силенну книг. У такій ситуації звичайній людині важко зрозуміти, як «працюють» вітаміни в організмі, для чого потрібен кожний вітамін. Мабуть, саме тому вітаміни й досі лишаються «попелюшками» харчового раціону. Однак ситуація поступово змінюється. Отже, цікаві факти про деякі вітаміни.

/Files/images/veg_1akh350.png

ВІТАМІНРослинні продуктиТваринні продукти
АМорква, апельсин, мандарин, лимонПечінка тріски, сир (особливо тверді сорти типу пармезан), вершкове масло, яйця
В2Лисички, цільнозерновий хліб, проростки пшениці, брокколіТелячі мізки, печінка, сир, яєчний жовток, сир твердий
В5Арахіс, брокколі, рис, бобовіКурчата, печінка, м'ясні субпродукти
В6Волоські горіхи, банани, зелений салат, проростки пшениціЛосось, устриці, молоко, яйця, м'ясо
В9 (фолієва кислота)Горіхи. Боби, зелений салат, банани, апельсиниЯйця, м'ясні субпродукти
САпельсин, обліпиха, чорна смородина, ківі, спаржа, суницяЯйця, м'ясні субпродукти
DАпельсин, обліпиха, чорна смородина, ківі, спаржа, суницяМолоко, печінка тріски, жирна риба
ЕОливкова олія, мигдаль, фенхель, шпинатМолоко, печінка тріски, жирна риба
РР (нікотинова кислота)Білі грибиЗайчатина, індичка
Н (біотин)У тому або іншому вигляді міститься усюдиНайбільше у яловичій печінці і яєчному жовтку

/Files/images/7187.gif

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.