Як надати соціально-психологічну допомогу під час кризи: вебінар

Тримаймося!

На вимогу сьогодення редакції журналів «Практичний психолог: Школа» та «Практичний психолог: Дитячий садок» 20 серпня провели черговий БЕЗОПЛАТНИЙ вебінар на тему «Соціально-психологічна допомога в сучасному соціокультурному контексті» за участюпровідних фахівців Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України і консультантів Кризового центру медико-психологічної допомоги.

Нинішня складна ситуація в Україні потребує від практичних психологів системи освітиактивізувати знання та вдосконалити вміння щодо надання психологічної допомоги дорослим і дітям у кризовій ситуації, запобігти наслідкам психологічних травм.

Розуміємо, як нелегко практичним психологам, соціальним педагогам виконувати професійні завдання в теперішній складний час — надавати психологічну й соціально-педагогічну допомогу постраждалим, переселеним, біженцям, членам їхніх сімей і родичам загиблих під час АТО. Адже робити це варто системно, тривало і на високому науково-методичному рівні, як про це йдеться у листі МОН «Стан та особливості діяльності психологічної служби системи освіти у 2014-2015 навчальному році» від 25.07.2014 № 1/9-374.

Ускладнюється завдання й тим, що дотепер жодному випускнику профільного університету за спеціальністю «Психологія» чи «Практична психологія» не читали курс «Кризова психологія». Однак чи не кожному фахівцю довелося оволодівати знаннями надання психологічної допомоги людині при гострій травмі чи тривалому перебуванні в стресогенній ситуації в режимі «тут і тепер».

Aби допомогти практичним психологам навчальних закладів, редакції журналів «Практичний психолог: Школа» та «Практичний психолог: Дитячий садок» 20 серпня провели черговий БЕЗОПЛАТНИЙвебінарна тему «Соціально-психологічна допомога в сучасному соціокультурному контексті»за участю провідних фахівців Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України і консультантів Кризового центру медико-психологічної допомоги — Людмили ЛИТВИНЕНКО, Яни ОМЕЛЬЧЕНКО та Ірини ТЮРЮТИКОВОЇ.

Лектори вебінару докладно розповіли про особливості перебігу психологічної травми в дорослих і дітей та про те, як запобігти її наслідкам;про особливості надання психологічної допомоги за різних обставин, а також про сучасний стан служби психологічної допомоги з подолання стресових і постстресових станів.

У зв’язку з надзвичайною актуальністю порушеної темирадимо переглянути безоплатний відеозапис вебінару«Соціально-психологічна допомога в сучасному соціокультурному контексті» та, за можливості, розповсюдити посилання на вебінар серед своїх колег із метою професійної підтримки практичних психологів, освітян та допомоги всім, хто став заручником складних життєвих обставин.

Відеозапис вебінару доступний за цим посиланням.

https://www.youtube.com/watch?v=4l0DL4Fm9e8&feature=youtu.be

Тримаймося!

Кiлькiсть переглядiв: 229